Over ons

nglakeman-logo

Fa. N.G. Lakeman & Zn. is een bloembollenkwekerij. Na eerder ook lelies en krokussen te hebben geteeld is de specialisatie nu volledig op tulpen gericht. Dit doen we met, zoals dat heet, de reizende bollenkraam. Dit houd in dat we ieder jaar weer op een ander stuk land onze bollen planten. Doorgaans huren we grasland bij een veeboer waar we, in een verhouding van 1 op 6, op het beschikbare land van de boerderij kunnen telen. We zijn gespecialiseerd in het goed bruikbare broeierij assortiment. Daarbij volgen we de markt goed en passen we onze soorten aan naar de wensen van de afnemers.

De naam N.G. Lakeman stamt af van vader Nic die vanaf 1955 een tuinderij in Onderdijk had. Na eerder een paar keer een verbouwing in het dorp te hebben gehad kwam de verkaveling eind jaren zeventig als geroepen. Met twee zoons erbij werd het bedrijf te groot voor in het dorp en zo kon er weer een nieuwe start gemaakt worden.

Het bedrijf heeft haar huidige vorm gekregen in 1979. In dat jaar is een in de ruilverkaveling verkregen land beschikbaar gekomen waarop een schuur neergezet mocht worden. In het jaar daarop zijn er twee woonhuizen bijgebouwd en dit aangezicht bestaat tot heden.